Abion-E

Samenstelling: 36% paraffine
Formulering: EW (Emulsie, olie in water)
Verpakking: 4 x 5 L
Erkenningsnummer: 9714P/B

Gebruik
Speciale adjuvant in de teelt van druivelaars, aardappelen en tomaten.

Eigenschappen en werking
Abion-e is een adjuvant met klevende eigenschappen, ook wel een ‘sticker’ genaamd. Het is dus geen olie en geen uitvloeier. Het product kleeft het contactfungicide aan de natuurlijke waslaag waardoor het fungicide in de waslaag wordt ingebouwd. Abion-E verhoogt de duurwerking en de regenvastheid van contactfungiciden. Daardoor is Abion-E een ideaal additief in regenrijke periodes of wanneer ’s morgens een fungicidetoepassing wordt gedaan op een dauwnat gewas. Abion-e laat de planten echter toe te blijven respireren via de huidmondjes.

Erkenningen

AARDAPPELEN (open lucht)
  • 0.1 % in menging met een erkende fungicide op basis van mancozeb
  • Ter bestrijding van phytophthora (Phytophthora infestans)
  • Maximum 8 toepassingen/12 maanden
  • Risicobeperkende maatregelen: /
DRUIVELAARS (open lucht)
  • 0,1 % in menging met een erkende fungicide op basis van koper
  • Ter bestrijding van valse meeldauw (Plasmopara viticola)
  • Maximum 8 toepassingen/12 maanden
  • Risicobeperkende maatregelen: Bufferzone van 5m met klassieke techniek
TOMATEN (onder bescherming)
  • 0.1 % in menging met een erkende fungicide op basis van mancozeb of van koper
  • Ter bestrijding van phytophthora (Phytophthora infestans)
  • Maximum 8 toepassingen/12 maanden
  • Risicobeperkende maatregelen: /

 

Opmerkingen
Een dosering van 0,1% wil praktisch zeggen 0,1l Abion-e per 100l water toevoegen.

Mengbaarheid
Abion-e kan met alle mancozeb- en koperhoudende fungiciden gemengd worden.
Voor specifieke vragen contacteert u best uw adviseur.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees aandachtig het etiket met productinformatie vóór gebruik.
Zorg ervoor dat u met het product of zijn verpakking geen water verontreinigt.

Abion-E is een product van ABION FRANCE.
Last update of this page January 2016.

Designed by Pedro
Scroll to Top