BELCHIM - NEWS CENTER

Wednesday, January 16, 2019

Etiketuitbreidingen bestaande producten

 • Hits: 1964

 

 

 

 

 

Onlangs kregen enkele producten een aantal extra teelten bij op het etiket. Hieronder een overzicht daarvan:

 • Centium 36CS mag toegepast worden in pompoen (open lucht) direct na de zaai (BBCH 00).
 • Ranman Top kreeg een uitbreiding in sierplanten (open lucht en onder bescherming) (niet bestemd voor consumptie) ter bestrijding van valse meeldauw, blad- en takphytophthora.
 • Teppeki mag nu worden gebruikt in sierplanten (open lucht en onder bescherming) (niet bestemd voor consumptie) ter bestrijding van dop-, schil- en wolluizen.
 • Fury 100EW en Minuet kregen een uitbreiding in suikerbieten (open lucht) (ter bestrijding van bladvretende rupsen) en vlas (ter bestrijding van aardvlooien).
 • Aliacine werd erkend voor gebruik in na-opkomst herbicidentoepassingen in de teelt van witloofwortels (open lucht) en cichorei (open lucht).
 • Proxanil is nu ook inzetbaar in de teelt van aardappelpootgoed.

 

Voor meer informatie omtrent deze etiketuitbreidingen, contacteert u best uw adviseur.

K2: de nieuwe generatie groeiregulatie in granen!

 • Hits: 1827

Bij deze kondigen we met trots aan dat onze nieuwe groeiregulator K2 (620 g/l Chloormequat, SL-formulering) erkend is. Dit product kreeg erkenningen in winter- en zomertarwe, winter- en zomerhaver, spelt en triticale. De gepatenteerde formulering van K2 zorgt ervoor dat dit product ook inzetbaar is bij lagere temperaturen. Daarom kan K2 ingezet worden vanaf de start van uitstoeling tot en met het laatste bladstadium, afhankelijk van de situatie. K2 kan toegepast worden in combinatie met voorjaarsherbiciden of samen met een vloeibare stikstofbemesting.

Kortweg, K2 is zeer flexibel inzetbaar! Voor vragen in verband met mengingen of andere vragen over dit product, contacteert u best uw adviseur.

Proman: Onkruidbestrijding aardappelen

 • Hits: 1372

Proman past zich aan elke situatie aan, is sterk en flexibel inzetbaar!

Als lid van de familie van ureumverbindingen verdient Proman zijn plaats in een doordachte « anti-resistentie » strategie. Een belangrijke troef is de goede selectiviteit van Proman rondom opkomst van de aardappelen (tot scheuren van rug = BBCH 09). Naast zijn gekende selectiviteit voor elk aardappelras biedt Proman ook mogelijkheden in de aardappelpootgoedteelt. In elke situatie kan Proman een oplossing bieden! Zijn breed spectrum en goede synergie met andere producten vormen daarvoor de basis.

Voor oplossingen in onkruidbestrijding aardappelen met Proman contacteert u best uw adviseur.

Chikara Duo: voor een perfecte onkruidbestrijding in appel, peer en druivelaar!

 • Hits: 3099


Belchim Crop Protection kondigt bij deze met trots aan dat het nieuwe herbicide Chikara® Duo erkend is in België. Door de combinatie van twee actieve stoffen (glyfosaat en flazasulfuron) koppelt Chikara® Duo een sterke contactwerking aan een lange nawerking. Alle bestaande onkruiden worden goed afgedood door Chikara® Duo, ook moeilijke onkruiden zoals bv. wilgenroosje. De nawerking van Chikara® Duo zorgt ervoor dat alle belangrijke onkruiden in de fruitteelt een lange tijd wegblijven. De handige WG-formulering is zeer goed oplosbaar. Dit alles maakt van Chikara® Duo een topproduct en de basis voor elk onkruidbestrijdingsschema in appel, peer en druiven! Alle informatie over de erkende toepassingen van dit product kan u terugvinden op onze website. Voor meer praktische informatie omtrent dit product contacteert u best uw adviseur.

Maak u klaar voor de start van het seizoen!

 • Hits: 1395


 

 

 Volgende producten verdienen hun plaats bij elke teler:

- Chikara® om het erf langdurig onkruidvrij te houden
- Dissolux® Plus of Phytnet® zijn interessante producten voor het in- en uitwendig reinigen van spuitapparatuur
- Anti-schuim® om ongewenste schuimvorming in de tank te voorkomen

Voor meer informatie omtrent doseringen en andere praktische informatie contacteert u best uw adviseur.

Onkruidbestrijding boomkwekerij: Grijp nu nog uw kans!

 • Hits: 1251

Herbicidentoepassingen over de kop in de boomkwekerij moeten steeds gebeuren tijdens de rustperiode van de gewassen. Tot nu toe kenden we nog geen heel strenge winter. Let hiermee dus op want sommige gewassen hebben hun rustperiode al achter de rug (of hebben er geen gehad).

 

Read more: Onkruidbestrijding boomkwekerij: Grijp nu nog uw kans!

Pootgoedbehandeling: Goed begonnen is half gewonnen!

 • Hits: 1037


 

 

 

Rhizoctonia kan op verschillende manieren schade aanrichten in aardappelen. Niet alleen de opbrengst lijdt onder een aantasting door rhizoctonia, ook de kwaliteit van de aardappelen staat op het spel. Neem daarom geen risico en doe zeker een knolbehandeling van het pootgoed. Een vloeibare knolbehandeling met Monarch kan nu al en biedt vele praktische voordelen op uw bedrijf! Een goede bedekking van de knol is hierbij zeer belangrijk. Hiervoor is de toepassingstechniek van groot belang. Aarzel niet om uw handelaar te contacteren indien u vragen heeft in verband met de dosering, toepassing, toepassingsapparatuur of doptype voor de behandeling met Monarch.

Onkruidbestrijding in eiwithoudende gewassen

 • Hits: 1957


 

 

 

Met de introductie van een nieuw GLB-beleid, is de interesse voor eiwithoudende gewassen weer sterk toegenomen. Hierbij onze adviezen voor de verschillende teelten in voor-opkomst.

Read more: Onkruidbestrijding in eiwithoudende gewassen

Start de lente zuiver !

 • Hits: 1817


 

 

 

De meeste terreinen zijn nu nog zuiver. Een vroege toepassing met Chikara kan dat zo houden! Chikara kan perfect vroeg toegepast worden. Grindoppervlakten, parkings, onbeteelde terreinen, erven van boerderijen, bedrijfsterreinen,... kunnen met één toepassing zeer lang zuiver blijven.

Read more: Start de lente zuiver !

Etiketuitbreiding Centium 36 CS

 • Hits: 1921


 

 

 

Het reeds zeer uitgebreide etiket van Centium 36 CS werd nog verder uitgebreid. Augurk, asperges na planten, soja, dille, koriander, lupine, peterselie, lavas en maggiplant werden toegevoegd aan de erkenning. Voor de toepassing van Centium 36CS in deze teelten raden wij u aan om eerst uw adviseur te contacteren.

Page 1 of 3

Designed by Pedro
Scroll to Top